Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 proiect posdru
proiect posdru

Pasi spre calificare

“Alege un job care iti place si nu va trebui sa muncesti nici o zi din viata ta” (Confucius)

Primul pas in cariera ta este un stagiu intr-o companie. Stagiul iti va permite sa dobandesti competentele necesare dezvoltarii tale pe plan profesional. Fiind la inceput de drum, acest stagiu va fi unul de descoperire, oferindu-ti posibilitatea de a testa daca isi doresti sau nu sa faci un anumit lucru, si, mai mult, daca esti capabil sa realizezi o anumita activitate profesionala.

Pentru a porni cu dreptul spre a obtine o calificare sau un stagiu, apeleaza si la cunostinte care ar putea sa te ajute. Este important sa faci o lista cu persoanele din anturajul tau care ar putea sa te recomande unei companii. Cel mai bine este sa stabilesti o lista a companiilor care se potrivesc cel mai bine profilului tau, in acest fel vei fi mai convingator. Trebuie sa stii ca este mai usor sa obtii un stagiu intr-o companie mai mica, unde ai sanse mai mari sa te integrezi in echipa si sa ai responsabilitati reale.
Un stagiu poate reprezenta un prim pas spre o cariera de succes iar viitorul tau profesional poate fi influentat in mod pozitiv de experienta cumulata in timpul acestor perioade de pregatire. Pentru a aplica pentru un stagiu nu trebuie sa astepti sa termini studiile, foarte multe informatii si cunostinte le vei acumula mult mai repede din practica.

O calificare dovedeste ca ati dobandit cunostinte si abilitati intr-o anumita zona si ajuta la deschiderea de noi optiuni de munca sau de studiu aprofundat.

Pas cu pas ….
1. Retea . Faceti o lista cu toti prietenii, rudele, apropiatii dvs . Va trebui sa-i contactati pe fiecare in parte pentru a le cere sa va recomande unei companii (daca au posibilitatea)
2. Voluntariat. Dacă nu sunteţi deja, începe sa faci voluntariat pentru o organizaţie care se concentrează pe ceva care esti pasionat. Nu numai ca vei ajuta pe altii, dar vei avea de castigat in ceea ce priveste recomandarile. Experienta dobandita va fi un punct forte in CV-ul tau.
3. Dezvoltare personala. Multe interviuri incep cu o intrebare de genul "Spune-mi despre tine." Intervievatorul nu vrea cu adevărat să te duci înapoi la şcoală sau de a vorbi despre copilaria ta, ci asteapta sa –I spui o parte dintre realizarile tale, de ce vrei sa lucrezi in acest domeniu, ce te motiveaza, ce obiective ai, etc. Te sfatuim sa citesti carti sau sa participi la traninguri de dezvoltare personala pentru a invata sa te cunosti pe tine insuti si sa-ti pui in valoare atuurile.
4. Cerceteaza . Este foarte important sa te documentezi despre compania in care doresti sa obtii un stagiu sau pe viitor un job. Daca ai posibilitatea, pe langa documentarea pe care poti sa o faci online, incearca sa ai un contact direct fie cu un angajat, fie, daca se poate, sa viziteti un punct de lucru. Astfel vei putea interactiona cu personae din interior care iti vor putea raspunde la curiozitatile tale.
5. Aptitudini. Gândiţi-vă ce competenţe va doriti sa dobanditi datorita stagiului pentru care aplicati. .
6. Nu uita !!! Trebuie sa inveti permanent pentru a putea avea un avantaj competitional in fata celorlalti candidati.
“Califica-te! E sansa ta de a te integra in munca !”

Surse:
How to Get a Job - Karen Milligan-Vata - http://www.wikihow.com/Get-a-Job
http://www2.careers.govt.nz/how-to-get-a-job/
www.recrutam.ro

[ inapoi la importanta practicii ]
fondul social european - investeste in oameni

 

Chestionar
Din ce categorie faceti parte?

Elevi
Studenti
Alta categorie

Video

video

Imagini

poza poza poza poza poza poza
Comunicat de presa

INVESTESTE IN OAMENI! Fondul Social EUROPEAN Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane ...

[ citeste mai departe ]
beneficiar - fundatia nejloveanu